Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Έξω η μαφία από την παραλία!


Πριν από μία εβδομάδα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη δημοτικών κινήσεων της Αριστεράς και πολλοί πολίτες του Ελληνικού βρεθήκαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νυχτερινά μαγαζιά που λειτουργούν χωρίς άδεια, έχοντας καταπατήσει την παραλία και παραβιάζοντας το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει ήπιες χρήσεος της περιοχής. Ο ηρωικός δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, που για άλλη μία φορά κάνει απεργία πείνας υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον, αλλά και το συμφέρον των δημοτών του στην ποιότητα ζωής.

Για πολύ καιρό παιζόταν μία κακόγουστη παράσταση. Η δημοτική αστυνομία σφράγιζε τα παράνομα καταστήματα και το βράδυ οι μπράβοι τα αποσφράγιζαν και τα κέντρα λειτουργούσαν κανονικά. Η κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου αποσκοπούσε στο να επιβληθεί η εφαρμογή του νόμου. Για αυτό το σκοπό (ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε στην αρχή!) είχαν προσέλθει στο χώρο και δυνάμεις της αστυνομίας.

Όταν κατά τη 1:00 οι μπράβοι των μαγαζιών άνοιξαν τις πόρτες και άρχισαν να δέχονται κόσμο, κινητοποιηθήκαμε για να αποτρέψουμε την εξέλιξη και κλείσαμε τις εισόδους του κέντρου "Vega" ερχόμενοι αντιμέτωποι με τους πολυάριθμους μπράβους του μαγαζιού και τα ρόπαλα που ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν. Κινητοποιήθηκε και η αστυνομία, αλλά... στην αντίθετη κατεύθυνση. Αντί να απαγορεύσει την είσοδο των πελατών φρόντιζε απλώς να υπάρχει ησυχία στο χώρο και να μπορούν να προσέρχονται απρόσκοπτα οι πελάτες των κέντρων. Έπαιξε δηλαδή το ρόλο του... πορτιέρη!

Ούτε οι κλήσεις προς τον εισαγγελέα, ούτε οι διαρκείς εκλήσεις του δημάρχου προς την αστυνομία για να επιτελέσει το έργο της αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Φαίνεται πως οι προστάτες των επιχειρηματιών - μαφιόζων της νύχτας ήταν αρκετά ψηλά ώστε να προσφέρουν στους προστατευόμενους τους ασυλία έναντι του νόμου. Καθόλου δεν τους τάραξε η φωνή των κατοίκων του Ελληνικού που βλέπουν να τους κλέβουν την παραλία και να επιδεινώνονται οι συνθήκες ζωής τους κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τη φασαρία των κέντρων και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται στην περιοχή.

Οι θρασύτατοι μπράβοι που εκτόξευαν εναντίον μας κωμικές κατηγορίες πως είμαστε "πληρωμένοι" (από ποιον άραγε;), πως πουλάμε ναρκωτικά (;;;) και πως παρανομούμε (!!!) αποκλείοντας την είσοδο του κέντρου, δεν ενοχλήθηκαν από την αστυνομία ούτε για μια στιγμή. Όπως δεν ενοχλήθηκε από την μακαριότητα του ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου που σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας έβαλε να γκρεμίσουν το εδώ και πολλά χρόνια άδειο παράνομο κτήριο της "Νεράιδας", και δεν τολμάει να κάνει το ίδιο για κανένα από τα εν λειτουργία παράνομα κέντρα. Γελοιότητες...

Ο αγώνας των κατοίοκων του Ελληνικού θα συνεχιστεί. Τα συμφέροντα της νύχτας δεν μπορούν να παρασιτούν για πάντα στην περιοχή. Ακόμη κι αν τα έχουν βρει με τα πιο μεγάλα συμφέροντα της μέρας...










εμετικό δημοσίευμα του "έγκυρου" και "ανεξάρτητου" troktikou

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9238.html

η απάντηση του Δήμου

http://www.elliniko.gr/article.php?id=7303

Δημοσίευμα σχετικά με τα γεγονότα στην "Αυγή"

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=552495

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου