Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μιλώντας για τη δημοκρατία στο Πάντειο...









Οι εκλογές του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Παντείου θα διεξάγονταν την Τετάρτη 2 Ιουνίου. Από την αρχή της σχετικής συζήτησης, το Manifesto επέμενε στην συντομότερη διεξαγωγή των εκλογών ώστε να εξασφαλισθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των φοιτητών. Για αυτό είχαμε προτείνει τη διεξαγωγή τους μέσα στον Μάιο, ώστε να μην είναι κοντά στην εξεταστική. Τελικώς, προκηρύχθηκαν για την Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Την περασμένη Παρασκευή παραλάβαμε από τη διοίκηση του Παντείου τους εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι είχαν μεγάλα προβλήματα, γεγονός που αναγνωρίσαμε όλοι. Αποφασίστηκε πως για να γίνουν οι εκλογές θα πρέπει να πάρουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα τους νέους καταλόγους, ώστε να μπορούμε να τους ελέγξουμε εγκαίρως. Όπως και έγινε, αφού το πρωί της Δευτέρας (δηλαδή το συντομότερο δυνατό!) είχαμε τους διορθωμένους καταλόγους. Όμως, ΔΑΠ και ΠΚΣ, σε μία συμμαχία χωρίς προηγούμενο, ξαφνικά αποφάσισαν πως οι δύο μέρες που είχαμε μπροστά μας για να ελέγξουμε τους καταλόγους δεν ήταν αρκετές (!) και έτσι, εκμεταλλευόμενες και την ενδοτική στάση της ΠΑΣΠ, πέτυχαν την αναβολή των εκλογών για την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιουνίου, παρά το ότι στους νέους καταλόγους δεν είχε εντοπιστεί ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Που είναι το πρόβλημα; Απλούστατα, από την αρχή η ΠΚΣ και η ΔΑΠ προσπαθούσαν να καθυστερήσουν τη διεξαγωγή των εκλογών όσο πιο πολύ μπορούσαν, για να έχουν τελειώσει στα πιο πολλά Μεταπτυχιακά οι παραδόσεις μαθημάτων και να είμαστε κοντά σε περίοδο εξεταστικής, ώστε η συμμετοχή των ανένταχτων φοιτητών/τριών στις εκλογές να είναι μικρή, και οι ίδιες, εκμεταλλευόμενες τον εκλογικό τους μηχανισμό, να έχουν αυξημένα ποσοστά! Η ΠΚΣ έφτασε να προτείνει τη διεξαγωγή των εκλογών στις 16 Ιουνίου!!! Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ έφτασε στο σημείο να μας πει πως «η ΔΑΠ δεν έχει κάνει κινητοποίηση, γι’ αυτό θέλουμε να αναβληθούν οι εκλογές»! Η μεγαλύτερη απόδειξη των προθέσεων τους είναι πως ΔΑΠ και ΠΚΣ πρότειναν από κοινού να μην διεξάγονται μαθήματα την ημέρα των εκλογών (!!!), αδιαφορώντας ακόμη και στο επιχείρημα μας πως έτσι πολλά ΠΜΣ θα αναγκαστούν να κάνουν αναπληρώσεις μαθημάτων μέσα στον Ιούνιο, λίγο πριν την εξεταστική! Ευτυχώς αυτή η πρόταση δεν πέρασε.

Αυτές τις μέρες, στο Σύλλογο Μεταπτυχιακών δεν κρίνεται το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος. Δεν κρίνεται απλώς η εκπροσώπηση των μεταπτυχιακών φοιτητών. Κρίνεται η ίδια η ύπαρξη του Συλλόγου, κρίνεται η ίδια Δημοκρατία! Η ΔΑΠ και η ΠΚΣ έδειξαν πως δεν τις ενδιαφέρει καθόλου ο Σύλλογος και τα δικαιώματα των φοιτητών. Τις ενδιαφέρει μόνο η εκλογική τους επιβίωση! Μας κοροϊδεύουν και μας προσβάλλουν!
Όταν η δημοκρατία βιάζεται από υπόγειες συμμαχίες και χυδαίες μεθοδεύσεις, όταν η κοινή μας κατάκτηση, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών, επιχειρείται να υποβιβαστεί σε παιχνιδάκι και τα δικαιώματα των φοιτητών μπαίνουν στο παζάρι, τότε η ευθύνης της απάντησης ανήκει σε όλους! Σε αυτήν την πολιτική αλητεία πρέπει να απαντήσουμε μαζικά! Σε αυτούς που με κόλπα και άθλιες συνεργασίες νοθεύουν τη δημοκρατία να διασωθούν, μία απάντηση ταιριάζει: η μεγάλη δημοκρατική απάντηση των μελών του Συλλόγου, η μαζική συμμετοχή στις εκλογές των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών του Παντείου, για να δείξουμε πως αυτά τα άθλια κόλπα δεν θα περάσουν!

Manifesto
Αυτόνομη Κίνηση Μεταπτυχιακών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου