Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Διαμαντοπούλου προς πρυτάνεις: Πως να τελιώσουμε με το άσυλο!!!

Προτεραιότητα η εκκαθάριση των "μακροχρόνιων" καταλήψεων, στεκιών κλπ.Χαρτογράφηση Χώρων Ασύλου μόνο σε αμφιθέατρα, γραφεία. Σεκιουριτάδες, εσωτ. κανονισμοί. Δίαυλοι πρυτάνεων, ,προέδρων τμήμάτων με κράτος- καταστολή.
Μεθοδικότατη η Διαμαντοπούλου, ορίζοντας τη συμμαχία καταστολής Υπ. Παιδείας- μπάτσοι- Πρυτάνεις, Πανεπιστημιακοί, προχωράει στο ροκάνισμα του Ασύλου, ολοκληρώνοντας τη βρωμοδουλειά των κυβερνήσεων Ν.Δ.

Σημερινή της επιστολή στους πρυτάνεις, έχει ακριβώς αυτό το αντικείμενο και , πέρα από το πώς αξιολογεί η ίδια τις «προτεραιότητές» της στο ζήτημα , βγαίνει το εξής χρονοδιάγραμμα:

1. Να «χαρτογραφηθούν» (..και φυσικά να εκκαθαριστούν από την καταστολή) οι «μακροχρόνια» κατειλημμένοι χώροι: Εκκαθάριση δηλαδή, όχι «μόνο» των καταλήψεων σε πανεπιστημιακές «περιουσίες» , «εκτός» Σχολών, όπως απελευθερωμένα από Συλλογικότητες κτίρια «ιδιοκτησίας» Πανεπιστημίων, αλλά και μόνιμα στέκια μέσα στις Σχολές.

2. Ορισμός ...κατά πόντο των χώρων που γίνεται μάθημα, έρευνα, είναι εργαστήρια, γραφεία κλπ. Το άσυλο δηλαδή γίνεται μόνο «ακαδημαϊκό» και περιορίζεται στον άμεσα «λειτουργικό» χώρο των ΑΕΙ. Δεν αφορά αυλές, προαύλια κλπ. - Για να δούμε άν οι μπάτσοι θα μπαίνουν και μέσα στους εσωτερικούς διάδρομους...

3. Το άσυλο είναι, όπως είδαμε, μόνο «ακαδημαϊκό». Συνεπώς το «παραβιάζουν» οι κινητοποιήσεις , καταλήψεις, οι φοιτητικές και κοινωνικές δράσεις. Τα συμπεράσματα αυτονόητα.

4. Επιβάλλονται: Πέρα από δίαυλους άμεσης επικοινωνίας καταστολής , μεταξύ πανεπιστημιακών «αρχών» και κρατικών υπηρεσιών, πανεπιστημιακοί σεκιουριτάδες, εσωτερικοί κανονισμοί και ευρύτερο πλέγμα ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου