Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ!


Τελευταία γίνεται μία προσπάθεια να εμφανιστούν ως αιτία της κρίσης και οι μετανάστες και να καταστούν τελικώς οι αποδιοπομπαίοι τράγοι που θα πληρώσουν τις αμαρτίες του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Οι μετανάστες είναι εργαζόμενοι, οι πιο κακοπληρωμένοι, οι πλέον εκμεταλλευόμενοι. Είναι και αυτοί θύματα της κρίσης, όχι αιτία της. Η εκδίωξη τους και η μείωση των δικαιωμάτων τους, εκτός από το ότι στρέφονται εναντίον του ανθρωπισμού, δεν προσφέρουν καμία λύση. Η λύση βρίσκεται στη νομιμοποίηση των μεταναστών και στην ένταξη τους στο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο έτσι θα ενισχυθεί πολύ και του οποίου το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αδήλωτη εργασία και τα χρέη των επιχειρήσεων και του κράτους.

Η νομοθετική πρωτοβουλία για την απόδοση της ιθαγένειας σε νόμιμους μετανάστες και σε παιδιά που γεννήθηκαν εδώ, παρά τις μεγάλες της ανεπάρκειες ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση θυσιάζει αυτή την αλλαγής για να αποσπάσει τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για τα οικονομικά μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ενδοιασμούς να υποκύπτει στις πιέσεις της ακροδεξιάς, να τη δικαιώνει, να την ενισχύει, να τονώνει την επιθετικότητα της, να της επιτρέπει να αυξάνει το κοινωνικό της έρεισμα και να επιτίθεται σε εκδηλώσεις και σε πολίτες. Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα. Ακριβώς όπως η ακροδεξιά και το μεγάλο κεφάλαιο!

ΙΔΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΝΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ!




Συγκεκριμένα, με τις πρόσθετες προϋποθέσεις ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ επιπλέον από το δικαίωμα στην ιθαγένεια:

1. Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που γεννήθηκαν εδώ ή πήγαν σε ελληνικό σχολείο, ακόμα κι’ αν οι δυο γονείς τους έχουν χαρτιά. Καθώς προστίθεται η προϋπόθεση 5/ετούς νόμιμης παραμονής ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΓΟΝΕΩΝ (αντί του ενός που ήταν αρχικά), ενώ καθίσταται απαραίτητη η επιτυχής 6/ετής παρακολούθηση τάξεων του Ελληνικού σχολείου (και όχι & οι 3 πρώτες τάξεις του δημοτικού που προβλεπόταν αρχικά). Αποτέλεσμα; Τα παιδιά-δικαιούχοι να μην ξεπερνούν τελικά το 10-15% του συνόλου των 200.000 παιδιών μεταναστών.
2. Οι ενήλικες μετανάστες που δεν θα έχουν πενταετή νόμιμη παραμονή κατά την θέση του νόμου σε ισχύ, αφού μετά την ψήφιση του νόμου η προϋπόθεση της νόμιμης πενταετούς παραμονής αντικαθίσταται από 7/ετή νόμιμη διαμονή με ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ την κατοχή άδειας «Επί μακρόν διαμένοντος». (Σημειώνεται ότι την άδεια «επί μακρόν διαμένοντος» κατάφεραν να αποκτήσουν μέχρι σήμερα μόλις 130 μετανάστες από το 2006 που ο νόμος είναι σε ισχύ!)
3. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς τις πρόσθετες προϋποθέσεις αποκλεισμού (υψηλά παράβολα, καλή γνώση γλώσσας ιστορίας και πολιτισμού, συστατικές επιστολές, αποδείξεις ένταξης στην οικονομική και κοινωνική ζωή, εξοικείωση με τους θεσμούς, περιουσιακή κατάσταση κ.λ.π.) τότε το συμπέρασμα είναι προφανές:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ: την Πολιτική συμμετοχή των μεταναστών που διαμένουν νόμιμα και μακρόχρονα στην Ελλάδα.

Δείτε και από το TVXS: http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου