Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ο Βρετανός Πρετεντέρης.



Στη συνέντευξη που έδωσε ο φοιτητής με το εγκεφαλικό πρόβλημα, ο οποίος ξυλοφορτώθηκε από την αστυνομία στην Αγγλία κατά την διάρκεια διαδήλωσης για την αύξηση των διδάκτρων στα αγγλικά πανεπιστήμια, έπεσε πάνω σε μία αγγλική εκδοχή του Πρετεντέρη. Με το προσεκτικό βρετανικό σφάξιμο με το βαμβάκι (η εξέλιξη μερικών αιώνων κυριολεκτικού σφαξίματος σε διάφορα μήκη και πλάτη της αποικιοκρατούμενης γης, όπου ο ήλιος και το μαχαίρι δεν έδυαν ποτέ!) προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση πως η δράση του διαδηλωτή δικαιολογεί τη βίαιη ενέργεια της αστυνομίας. Τον ρωτάει λοιπόν αν κινήθηκε με το καροτσάκι του (!) εναντίον της αστυνομίας. Αργότερα, με αναφορά στα όσα γράφει στο blog του, τον ρωτάει αν νιώθει "επαναστάτης"!

Στην πραγματικότητα βέβαια, απλώς στέλνει το μήνυμα στους υπόλοιπους διαδηλωτές, πως αν βρεθούν στην ίδια θέση θα κατηγορηθούν αμέσως για επίθεση κατά της αστυνομίας και για... σχέδιο ανατροπής του καθεστώτος!

"Το θύμα δεν είμαι εγώ, είναι ο φοιτητής που βρίσκεται στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατος από χτύπημα αστυνομικού! Τι θα λέγατε στις ειδήσεις αν αντί για αυτόν ήταν στο νοσοκομείο ένας αστυνομικός ή ο Κάρολος;", ρωτάει ο φοιτητής. Και αμέσως δέχεται την ερώτηση αν πετούσε τίποτα ο ίδιος εναντίον της αστυνομίας!

Σε μία πρώτη ματιά, η αντιμετώπιση που είχε ο τραυματισμένος διαδηλωτής στο τηλεοπτικό στούντιο είναι πολύ πιο σκληρή από αυτή που θα είχε στην ελληνική τηλεόραση. Εδώ η ευαισθησία των πολιτών αλλά και η παραδοσιακή δυσπιστία τους έναντι της αστυνομίας θα επέβαλλε μία άλλου τύπου διαχείριση.  Τουλάχιστον όμως στο BBC ο τραυματίας είχε να αντιμετωπίσει μόνο έναν δημοσιογράφο. 
Ας σκεφτούμε τον ίδιο άνθρωπο, ως αρτιμελή όμως διαδηλωτή, στο δελτίο ειδήσεων του MEGA. ΠΟΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ;;;

2 σχόλια:

  1. Για εμένα το καλύτερο είναι όταν τους λέει ότι δεν εκπλήσσεται για αυτά που λένε επειδή έτσι καλύπτει το BBC και το Παλαιστινιακό και αμέσως τον ρωτάει κάτι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι! Είναι τελείως ενδεικτικό. Δεν ξέρω τι στάση έχει το BBC για το Παλαιστινιακό, μπορώ όμως να φανταστώ πως αυτό που εννοεί εδώ είναι μία τακτική (δήθεν) ίσων αποστάσεων, δηλαδή μεροληψία υπέρ του Ισραήλ. Προσπαθεί και άλλη μία φορά να τον διακόψει αλλά δεν του βγαίνει. Ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή