Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τούρκος υπουργός: "Δεν χρειαζόμαστε όπλα, ούτε εμείς ούτε η Ελλάδα!"

Από την Ελευθεροτυπία:
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=147064


Νέο μέτωπο με τη Γαλλία και τη Γερμανία ανοίγει η Τουρκία, εν μέσω του ψυχρού κλίματος στο οποίο ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αγκυρα.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς κατηγόρησε Παρίσι και Βερολίνο ότι επιδιώκουν να πουλήσουν όπλα στην Ελλάδα, ενώ την πιέζουν να κάνει δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών της, λόγω του μεγάλου χρέους της.

Δηλώνει μάλιστα ο Τούρκος υπουργός ότι η Τουρκία, για να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την «οικονομική καταστροφή» και για να μειώσει την περιφερειακή ένταση, θα ανταποκρινόταν αμοιβαία, αν η Αθήνα πάγωνε ή μείωνε τις αμυντικές της προμήθειες. Ο Μπαγίς έδωσε τη συνέντευξη στην εφημερίδα «International Herald Tribune», την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, αλλά η εφημερίδα τη δημοσίευσε χθες, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη και αφού είχαν γνωστοποιηθεί οι διαφωνίες Βερολίνου - Αγκυρας, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης.

«Ενας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, είναι η προσπάθειά της να συναγωνιστεί την Τουρκία στις αμυντικές δαπάνες. Ακόμα και αυτές οι χώρες που προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, προσφέρονται να της πουλήσουν νέο στρατιωτικό εξοπλισμό», δήλωσε ο Μπαγίς και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα άρματα μάχης, ούτε πυραύλους ούτε υποβρύχια ούτε μαχητικά αεροσκάφη. Ούτε και η Τουρκία χρειάζεται. Είναι ώρα να περικόψουμε τις αμυντικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ούτε η μία ούτε η άλλη χρειάζονται ούτε γερμανικά ούτε γαλλικά υποβρύχια».

3 σχόλια:

  1. έχει δικά του πράγματα κατά νου ο Τούρκος υπουργός, δεν τα είπε αυτά από την καλή του την καρδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του, αυτό που είπε δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο. Ας μην ξεχνάμε πως και η Τουρκία ματώνει από τις εξοπλιστικές δαπάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιπλέον, λόγω των υποθέσεων Εργκενεγκόν και Βαριοπούλα και του πολέμου του Ερντογάν εναντίον του βαθέος στρατιωτικού κράτους το οποίο και ξηλώνει λίγο λίγο, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως σε αυτούς που θέλουν να τον ανατρέψουν δεν θα πάρει όπλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή