Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Νέα υπόθεση "Ζαρντινιέρας" - Λευτεριά στον Μάριο Ζέρβα!


Τη Δευτέρα 16.03.2010 κρίθηκε προφυλακιστέος ο 28χρονος Μάριος Ζέρβας μετά τη σύλληψή του στην πορεία της απεργίας 11.03.2010, από αστυνομικό στον οποίο προφανώς δεν άρεσαν τα... ράστα μαλιά του Μάριου. Ο Μάριος είναι δάσκαλος κολύμβησης και είχε μαζί του μία τσάντα με τα σύνεργα της δουλειάς του. Αυτήη τσάντα κατηγορείται με χλακευμένο κατηγορητήριο πως περιείχε μολότωφ και κουκούλες.

Η σκηνή σύλληψης του Μάριου που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος έχει καταγραφεί από φωτογραφικές μηχανές καθώς υπάρχουν και δεκάδες μάρτυρες που διαψεύδουν μία προς μία τις κατηγορίες.

Ανακριτής και εισαγγελέας άκουσαν εκτός διαδικασίας μάρτυρες αστυνομικούς ενώ αγνόησαν τους υπόλοιπος μάρτυρες που παρευρίσκονταν στα γεγονότα .Επιπλέον αγνόησαν κατά παράβαση διατάξεις περί προφυλακίσεως σύμφωνα με τις οποίες για την κράτηση ενός συλληφθέντα πριν τη δίκη απαιτείται να είναι ύποπτος φυγής ή να έχει αμετάκλητες καταδίκες στο ιστορικό του. Στην περίπτωση αυτή τίποτα από τα δύο δεν ισχύουν.


Απαιτούμε

1.Την άμεση αποφυλάκιση του συλληφθέντα Μάριου Ζέρβα

2.Την αποδέσμευση από όλες τις αβάσιμες κατηγορίες που αποδίδονται και στους 5 συλληφθέντες

Τέλος καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που στηρίζει την αστυνομική αυθαιρεσία.Δεν ανεχόμαστε καμία κατάργηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και δεν δείχνουμε καμία ανοχή στην ποινικοποίηση των αγώνων


Την ημέρα της δίκης τα ΜΑΤ χτύπησαν με γκλοπ τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο χώρο των δικαστηρίων για συμπαράσταση!!!


Εδώ το βίντεο:http://dimitrismeletis.blogspot.com/

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ;;;

Ηχητικό με συνέντευξη του Μάριου μέσα από τις φυλακές: http://www.edromos.gr/

http://freemariosz.wordpress.com/
Το σχετικό group στο fb:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου