Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Κάγκελα παντού!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕ ΦΡΟΥΡΙΟ»

Με πρωτοβουλία της Αριστερής Ενότητας Ηρακλείου, έπεσαν σήμερα, Παρασκευή 27/11, τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το Πανεπιστήμιο της Κνωσσού. Κάγκελα που το έκαναν να μοιάζει πιο πολύ με φρούριο παρά με πανεπιστήμιο.

Δεν μας πείθει η πρυτανεία ότι η περίφραξη του πανεπιστημίου έγινε για την «ασφάλεια» των φοιτητών, αλλά ότι πρόκειται για μία ακόμα επίθεση στο άσυλο και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Η είσοδος στους χώρους του πανεπιστημίου με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας, το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο είναι κλειστό τα σαββατοκύριακα και τα απογεύματα, ακόμα και η ίδια η εικόνα της περίφραξης το αποδεικνύει. Ένα τέτοιο πανεπιστήμιο, αποστειρωμένο και κλειστό, δε μας χωρά. Η συμβολική κίνησή μας να ρίξουμε αυτά τα κάγκελα ήθελε να προασπίσει το δικαίωμα μας να έχουμε ένα πανεπιστήμιο μέσα στην κοινωνία, χώρο σκέψης, πολιτικής, πολιτισμού αλλά και το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε.

Ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη τα αδιέξοδα της νεολαίας εντείνονται. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακάθεκτη να σπρώχνει τη νεολαία και τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και τη λιτότητα. Σε αυτήν την εκρηκτική κοινωνική κατάσταση το πανεπιστήμιο έχει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στους νέους Δεκέμβρηδες των εργαζόμενων και της νεολαίας που σίγουρα θα έρθουν για να μην φορτωθούμε εμείς το μάρμαρο της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου