Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Αν χρειαστεί, θα σας συλλάβω όλους!!!

- "Κάτσε καλά, γιατί θα τους βάλω να συλλάβουν κι εσένα!!!"



Τα λέγαμε... Μετά την πορεία του Πολυτεχνείου και την προσαγωγή 290 και πλέον ατόμων εκ των οποίων τελικά συνελήφθησαν οι 7 (ποσοστό 2%!!!) αλλά και τις επιδρομές της αστυνομίας τον Οκτώβρη στα Εξάρχεια και τις 8 συλλήψεις επί συνόλου 80 προσαγωγών (ποσοστό 10%, σαν να πέφτει η... ευστοχία της αστυνομίας!) φαινόταν πως πάμε σε ένα μοντέλο προληπτικών συλλήψεων, προληπτικής καταστολής, προληπτικής καταδίκης. Το τεκμήριο της αθώωτητας αναιρείται στην πράξη και όλοι γινόμαστε ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Όλοι; Έτσι φαίνεται, αφού όταν στο MEGA o κ. Οικονομέας επεσήμανε στον υπουργό ΠΡΟΠΟ πως αν συνεχίσει έτσι ίσως την επόμενη φορά χρειαστεί να προσαγαγει προληπτικά 2.000 άτομα, ο Χρυσοχοϊδης δήλωσε πως αν χρειαστεί θα το κάνει!!! Μήπως να απαγορευτούν τελείως και οι πορείες; Τότε θα αποφεύγονται στα σίγουρα τα επεισόδια!!!

Ο κ. Χρυσοχοϊδης παραμένει λοιπόν περήφανος για τη στάση της αστυνομίας. Διαλαλεί πως επί των ημερών του δεν κάηκε η Αθήνα σε αντίθεση με τον περσινό Δεκέμβρη. Προφανής η απάτη, αφού οι περσινές συνθήκες (όπου η βία εναντίον της αστυνομίας με τον πετροπόλεμο και την πολιορκία των Αστυνομικών Τμημάτων συναντούσε μία πρωτοφανή κοινωνική συναίνεση) δεν είχαν καμία σχέση με τις φετινές. Αλλά δεν βαριέσαι, ο... σοσιαλιστής κι αν δεν τα βλέπει τα ταιριάζει...!

Για να δούμε λοιπόν για τι πράγμα είναι περήφανος ο κ. Χρυσοχοϊδης:

  • 850 άνθρωποι προσήχθησαν στην αστυνομία (η συντριπτική πλειονότητα προληπτικά!) για να αφεθούν τελικά σχεδόν όλοι ελεύθεροι αφού δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος τους; Άρα, γιατί προσήχθησαν; Γιατί ταλαιπωρήθηκαν; Γιατί τους πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες, γιατί τους άνοιξαν φάκελο;;; Ο κ. Χρυσοχοίδης δήλωσε πως υπήρχαν αναφορές, από το δίκτυο πληροφοριών της αστυνομίας, πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι σχεδίαζαν επιθετικές ενέργειες. Άρα, από εδώ και πέρα θα παιρνάμε όλοι μία βόλτα από τη ΓΑΔΑ, μόνο και μόνο επειδή κάποιος μας υποπτεύεται;;; Και μήπως, αφού οι πληροφορίες αυτού του φοβερού δικτύου της αστυνομίας δεν επιβεβαιώθηκαν, μήπως να άλλαζε ο υπουργός τα στελέχη του και να ζητούσε και καμιά συγνώμη από τους πολίτες;

  • Φοιτητής στη Θεσσαλονίκη συλλαμβάνεται ενώ δεν συμμετείχε καν στην πορεία (βγήκε από το σπίτι του για να πετάξει τα σκουπίδια με τις... μπιτζάμες), ξυλοκοπείται και του "φορτώνεται" μία τσάντα με πέτρες και μπουκάλια για να φανεί ένοχος! Οι αστυνομικοί επιμένουν πως συνελήφθη κρατώντας την τσάντα και τελικά παραδέχονται πως έκαναν λάθος μόνο όταν εμφανίζεται βίντεο που αποδεικνύει την προβοκάτσια τους. ΕΛΕΟΣ!!!! (http://www.tvxs.gr/v28049) ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=85717&cid=4
  • Μπλοκ αριστερών οργανώσεων χτυπήθηκαν από την αστυνομία με γκλοπ και χημικά, χωρίς καμία αιτία, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου δεν συνέβαιναν επεισόδια! Ειδικά, μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ χτυπιέται και διαλύεται στην οδό Πεσαμζόγλου!

  • Μπλοκ μαθητών/τριών με παρουσία γονέων στην περιφρούρηση του διαλύθηκε από επικίνδυνες εφορμήσεις μηχανών της Ομάδας Δ, πριν καθυβριστούν και χτυπηθούν από τα ΜΑΤ. Μία μαθήτρια 14 χρόνων τραυματισμένη από την αστυνομία. (Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=510431)

  • Μία διαδηλώτρια παραλίγο θα ήταν νεκρή αφού την χτύπησε αστυνομικός της Ομάδας Δ με τη μηχανή του. Χτυπήθηκαν και όσοι προσπαθούσαν να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, μεταξύ των οποίων και γιατροί που το καταγγέλουν επωνύμως! Κατασταλτικός παροξυσμός; Ανεπαρκής εκπαίδευση των αστυνομικών; Ό,τι και να ισχύει, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι μέλη της αστυνομίας που πρέπει αμέσως να αποσυρθούν από το δρόμο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο κ. Καρατζαφέρης εκθέτει με την συμπαράσταση του τον κ. Χρυσοχοίδη!

    • Μία δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ σοβαρά τραυματισμένη από επίθεση των ΜΑΤ, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες. Η μαρτυρία της: "Βρισκόμουν στην αρχή της Φιλελλήνων. Μοτοσυκλετιστές της ομάδας Δ που βρίσκονταν στην Καραγιώργη Σερβίας παρατηρούν τα επεισόδια στη Μητροπόλεως και αρχίζουν να τρέχουν με τις μοτοσυκλέτες τους. Βλέπω τις πρώτες μηχανές να μας προσεγγίζουν μαρσάροντας και σκέφτηκα ότι θα κατευθυνθούν στα επεισόδια, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς δεν εμπλεκόμαστε σε αυτά. Οι πρώτοι της 'φάλαγγας' πραγματοποιούν μικρό ελιγμό και ένας από αυτούς έρχεται κατά πάνω μου. Όταν πλέον συνειδητοποίησα ότι θα με χτυπήσει, πρόλαβα να κάνω μόλις ένα βήμα πίσω. Βήμα που με έσωσε, γιατί, σύμφωνα με διαδηλωτή που με βοήθησε μετά, ο συγκεκριμένος αστυνομικός χτύπησε πρώτα εμένα στο πλάι και στη συνέχεια με τη ρόδα του παρέσυρε την συνταξιούχο Αγ. Κουτσουμπού. Όταν άνοιξα τα μάτια μου είδα γκλομπς από πάνω μου, αφού αστυνομικοί χτυπούσαν όποιον επιχειρούσε να μας βοηθήσει. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν αν αυτοί που είναι πεσμένοι κάτω ζουν, αν τους χτύπησαν πολύ”.

    • Άνδρας της Ομάδας Δ καταγγέλεται πως κυνηγάει διαδηλωτές κρατώντας το όπλο του!

    http://mpatsok2009.blogspot.com/2009/12/k.html



    • Εισβολή στο Πολιτικό Στέκι Ρεσάλτο και φοβερή προπαγανδιστική διαχείρηση! Ο χώρος παρουσιάστηκε ως γιάφκα ενώ είναι στέκι που υπάρχει και λειτουργεί εδώ και χρόνια στην περιοχή του Κερατσινίου, εκδίδοντας ακόμη και εφημερίδα! Παρεμβαίνει στην τοπική κοινωνία με όρους μαζικής απεύθυνσης, ακόμα και σε εργατικούς χώρους. Ενδεικτικά, στα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί στα μέλή του Ρεσάλτο ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου μετάλλου της ζώνης Περάματος (ΠΑΜΕ) γιατί το ΡΕΣΑΛΤΟ έχει διοργανώση σοβαρές κινητοποιήσεις για το θέμα. Ως ενοχοποιητικά στοιχεία θεωρήθηκαν άδεια μπουκάλια μπύρας, δύο μπιτόνια βενζίνης, μάσκες για προστασία από τα χημικά, κάποια σφυριά και μαδέρια και μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Το ότι τα μπουκάλια θα πήγαιναν στην ανακύκλωση, το ότι στο χώρο υπήρχε σόμπα πετρελαίου (εξού και τα μπιτόνια!), πως η χειροβομβίδα ήταν χρησιμοποιημένη (προφανώς την μάζεψαν από κάποια πορεία, για αυτό και δεν καταγράφηκε καν στην έκθεση της αστυνομίας!!!) και το ότι σε κάθε στέκι υπάρχουν και κάποια ξύλα που συνήθως χρησιμποιούνται για λόγους περιφρούρησης του χώρου ή σε πορείες, δεν απασχόλησαν τον υπουργό που σε ρόλο "παπαγάλου" κατευθείαν προπαγάνδισε με ψέματα στα ΜΜΕ τη μεγάλη του επιτυχία, χαλκεύοντας όλα τα στοιχεία! Η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου (με δήμαρχο μέλος της ΝΔ!) αποστομώνει τον υπουργό - σερίφη! (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=510432)

    • Παραβίαση του ασύλου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια των αρχών. Η αστυνομία εισέβαλε στον προάυλιο χώρο και πέταξε χημικά μέσα στο κτήριο με συνέπεια να κινδυνεύσουν οι 1.000 φοιτητές που έκαναν εκείνη την ώρα Γενική Συνέλευση αλλά και παρακολουθούσαν μαθήματα οι οποίοι και πηδούσαν από τα παράθυρα για να αποφύγουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα που προκάλεσαν τα χημικά. Διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ο Κοσμήτορας του Πολυτεχνείου και η πρόεδρος των καθηγητών του Πανεπιστημίου. Ο καθηγητής Μυλόπουλος κατήγγειλε πως συνέλαβαν φοιτητή του και του φόρεσαν κουκούλα για να τον ενοχοποιήσουν! (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=510418)
    • Κάτοικος των Εξαρχείων βγάζει βόλτα τον σκύλο του και συλλαμβάνεται από τα ΜΑΤ, του φοράν διά της βίας αντιασφυξιογόνα μάσκα (καταγγέλεται επωνύμως από μάρτυρες!) για να τον ενοχοποιήσουν και ξυλοκοπείται. Κρατείται για ώρες στη ΓΑΔΑ χωρίς νερό (!) και σήμερα νοσηλεύεται πολυτραυματίας!!! http://www.tvxs.gr/v27836

    • Στην πορεία της Θεσσαλονίκης η αστυνομία απέκλεισε ένα τμήμα και συνέλαβε στο σωρό 100 φοιτητές επειδή... παραπέρα γίνονταν επεισόδια!

    • Εικόνες συνύπαρξης αστυνομικών και "κουκουλοφόρων" στα Χανιά. Πως μπορούν οι πολίτες να ελέγξουν τη δράση των αστυνομικών; Πως μπορούμε να ξέρουμε ποιος διαπράττει παράβαση καθόκοντος όταν φοράει κουκούλα; Πως ξέρουμε πως ανάμεσα στους κουκουλοφόρους δεν υπάρχουν Χρυσαυγίτες;

    Το βίντεο




    και η ομολογία των αστυνομικών: http://www.stokokkino.gr/xania_091209.MP3/view

    Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμη τέτοια περιστατικά. Θα μείνουμε όμως σε μία δήλωση του Χρυσοχοϊδη. "Να τελειώνουμε με τους μύθους της Μεταπολίτευσης" είπε, αναφερόμενος προφανώς στις δημοκρατικές ευαισθησίες και το πανεπιστημιακό άσυλο. Πρόκειται για την ίδια κουβέντα που έλεγαν συχνά πυκνά οι εκπρόσωποι των πιο σκληρών δεξιών τάσεων της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για το ίδο πράγμα που εννοεί και ο Σαρκοζί όταν λέει πως πρέπει "να τελειώσουμε με την κληρονομιά του Μάη του '68"...


    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ;

    Y.Γ.

    Βίντεο - δωράκι:

    1. Αστυνομικοί πετάνε πέτρες στον κόσμο στα Προπύλαια:

    2. Ακούστε που γράφει ο αστυνομικός τον υπουργό του:

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου