Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Ανεξάντλητος...



Έχουμε επισημάνει ξανά κάποια - αμιγώς θεολογικά - ατοπήματα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (http://gatos-mavros.blogspot.com/2009/10/blog-post_8639.html)

Αλλά "αυτός, ο άνθρωπος αυτός", δεν μας αφήνει ποτέ να πλήξουμε, δεν χάνει ευκαιρία να μας εκπλήξει, χάρη σε αυτόν υπάρχει πάντα ελπίδα για κάτι καλύτερο! Ιδού οι νέες του δηλώσεις, όπου υποστηρίζει πως ο πρόωρος χριστουγεννιάτικος στολισμός των εμπορικών καταστημάτων (από τον Νοέμβρη!) συνιστά πράξη... αντίστασης στην αθεΐα!!!



"Μέσα από μια άλλη οπτική γωνία μπορούμε να διαπιστώσωμε και να ερμηνεύσωμε μια πραγματικότητα που φανερώνει τα σημεία της αντιστάσεως απέναντι στην επίθεση της αθεΐας, της τεχνητής απογνώσεως και της εκθεμελιώσεως των πάντων. Είναι ταυτόχρονη από τους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες, των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και όλων των πόλεων της χώρας, γενική εμφάνιση των καταστημάτων από των αρχών του Νοεμβρίου, με τους χριστουγεννιάτικους διάκοσμους και τους εόρτιους στολισμούς των βιτρίνων και η πλούσια χρήση του πολύχρωμου φωτισμού ως απαύγασμα του φωτός της γνώσεως που ανέτειλε στη Βηθλεέμ από το σπήλαιο της Γεννήσεως".

Ας του μιλήσει κάποιος για το marketing! Α, και για την ιλαρότητα...!

Υ.Γ. Μήπως τελικά σε αυτήν την κατηγορία posts πρέπει να αλλάξω ετικέτα και αντί για "Εκκλησία" να γράψω "Άνθιμος";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου