Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Χούντα-ΔΝΤ: Κοινός αγώνας!!!




21η Απριλίου. Ημέρα επιβολής της δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1967. Ημέρα έλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα το 2010. Προς τιμήν της ημέρας, ας δούμε κάποια παιχνίδια της ιστορίας.


Παραθέτουμε μία σειρά από μέτρα:

Μείωση μισθών και χαμηλό κόστος εργασίας για προσέγγιση ξένων επενδύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση ορίου απολύσεων και αποζημίωσης απόλυσης, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών και ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, κατάργηση της επικουρικής σύνταξης, όχι εγγυημένη αμοιβή αλλά με βάση την παραγωγικότητα, κατάργηση επιδομάτων και δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.





Σας θυμίζουν κάτι; Ασφαλώς, πρόκειται για τα μέτρα που θέλει να φέρει στην Ελλάδα το ΔΝΤ, έτσι;



ΛΑΘΟΣ!!!





Πρόκειται για τα μέτρα που επέβαλε ή προσπάθησε να επιβάλλει στην Ελλάδα η Χούντα!!!
Η μόνη διαφορά είναι πως οι δικτάτορες απαγόρευσαν ρητά τον συνδικαλισμό ενώ οι "δημοκρατικές" κυβερνήσεις απλώς φρόντισαν να κυρήσσονται διά νόμου σχεδόν όλες οι απεργίες παράνομες και καταχρηστικές!!!


Μετά από όλα αυτά, εύκολα καταλαβαίνει κανείς το γιατί ο Καρατζαφύρερ υποστηρίζει με τέτοια χαρά τα μέτρα...!
(Δείτε εδώ για την τεκμηρίωση: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=537230 )

Για αυτό λοιπόν έριξε ο λαός τη Χούντα; Για να έρθει η αστική δημοκρατία και να κάνει τα ίδια; Μάλιστα, τα ίδια! Διότι δημοκρατία δεν είναι να ψηφίζουμε μία φορά στα 4 χρόνια, δημοκρατία είναι η έκφραση του κυρίαρχου λαού. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξελέγη με ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζει. Και αρνείται να θέσει το νέο αυτό πρόγραμμα στην κρίση των πολιτών με δημοψήφισμα! Αυτοί είναι που καταλαβαίνουν τη δημοκρατία ως διακοσμητική και τη λαϊκή βούληση ως εμπόδιο. Αυτοί είναι που βρήκαν τώρα την ευκαιρία να επιβάλλουν με τον μπαμπούλα του χρέους και του ΔΝΤ ως δήθεν υποχρεωτικά όλα αυτά τα μέτρα που ως τώρα θέλαν αλλά φοβόντουσαν να πάρουν.

Αποδεικνύεται άλλη μία φορά πως το παραμύθι ότι η ελεύθερη αγορά μπορεί να συμβαδίζει επί μακρόν με τη δημοκρατία έχει καταρρεύσει. Η αντιδημοκρατική εκτροπή στην οποία είχαν μπει οι ευρωπαϊκές κοινωνίες ήδη από τη δεκαετία του '90 τώρα κορυφώνεται. Η πολιτική γίνεται προνόμιο λίγων τεχνοκρατών και οι πολίτες μετατρέπονται απλώς σε εκλογική μάζα.

Όμως, σε αυτή τη χώρα υπάρχει ιστορία. Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας για τα κατορθώματα των ανθρώπων που έζησαν σε αυτά τα χώματα. Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας για αγώνες και για νίκες μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. Η ΠΝΟΗ ΤΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!



Για το τέλος παραθέτουμε μία δήλωση:


"Οι Έλληνες πρέπει να τρώνε λιγότερο, να ζητούν λιγότερα και να εργάζονται περισσότερο!"


Σε ποιον ανήκει αυτή η φράση;



Θα μπορούσε να είναι του Όλι Ρεν



αλλά δεν είναι...





Θα μπορούσε να είναι της Άγγελα Μέρκελ





αλλά δεν είναι...





Θα μπορούσε να είναι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

αλλά δεν είναι...









Θα μπορούσε να είναι του Θόδωρου Πάγκαλου







ουπς, συγνώμη, αυτού του Πάγκαλου εννοούσαμε!







αλλά δεν είναι...


διότι είναι...





του Γεώργιου Παπαδόπουλου!



No comments...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου