Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

"Για κάθε ένα ευρώ που παίρνετε από τους συνταξιούχους, χαρίζετε τρία στο μεγάλο κεφάλαιο!" Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.


Top σημεία:

Μειώσατε το έλλειμμα 6 μονάδες και καταστρέψατε τη μισή Ελλάδα! Η ύφεση βρίσκεται στο 4,2%!

Μπήκαμε στο Μνημόνιο με χρέος 126% του ΑΕΠ και μέσα σε ένα χρόνο φτάσαμε στο 142%! Και του χρόνου θα έχει πάει στο 153%!

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ε.Ε. σε λόγο κερδών προς μισθούς! Και το πρόβλημα είναι οι υψηλοί μισθοί;;;
 Μειώσατε τις συντάξεις για να εξασφαλίσετε 100 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή μειώνοντας τον φορολογικό συντελεστή στις επιχειρήσεις χαρίζετε 320 εκ. ευρώ! Κι από πάνω, κάνετε και περαίωση!

Έχουμε ταξικό πόλεμο και εσείς έχετε επιλέξει με ποιο μέρος είστε!


Η "Α.Β. Βασιλόπουλος" είχε έσοδα 1,5 δις ευρώ και πλήρωσε φόρο 19,5 εκατ. ευρώ. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι του πλήρωσαν μεγαλύτερο φόρο!

Η Coca Cola είχε τζίρο 6,5 δις ευρώ και πλήρωσε φόρο 77 εκατομμύρια!

Οι εφοπλιστές, με τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο, πληρώνουν μόνο 12 εκατ. ευρώ φόρο. Ακόμη και οι μετανάστες πληρώνουν 50 εκατ. ευρώ για τις πράσινες κάρτες!
Τι χρειάζεται η χώρα; Δύο ακόμα υποβρύχια 700 εκατ. ευρώ κατά παραγγελία των Σαουδαράβων που εκμεταλλεύονται τα ναυπηγεία; Με αυτά τα λεφτά μπορούν να εθνικοποιηθούν τα ναυπηγεία!

Απορρίπτατε διαρκώς και χλευάζατε τις πρότάσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για έκδοση ευρωομολόγου και το δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τώρα εμφανίζεστε θιασώτες του, χωρίς να λέτε και το τι εννοείτε!Δώσατε 50 δις ευρώ κρατικό χρήμα στις τράπεζες και αυτές έκλεισαν τις κάνουλες.

Κάνετε την Ελλάδα χώρα απέραντης φτώχειας και τεράστιων ευκαιριών για τους αετονύχηδες!

Το δόγμα σας είναι "τσακίστε τις διαδηλώσεις, πνίξτε τις στα δηλητηριώδη χημικά". Δείτε τι έκαναν οι αστυνομικοί φορώντας κουκούλες!

Ηγείστε τις πιο δεξιάς κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Είμαι βέβαιος ότι σας ζηλεύει ο κος Μητσοτάκης.
Με ταξική βία, με αναλγησία και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, με καταστολή και τρομοκρατία. Ο λαός θα συγκροτηθεί, παρά τις αδυναμίες της Αριστεράς. Θα σας αμφισβητήσει από τα αριστερά, θα φτιαχτεί ένα νέο πολιτικό μέτωπο εναντίον του Μνημονίου.


και... bonus track (!), συνέντευξη στον Χατζηνικολάου, όπου εξηγεί γιατί δεν πήγε στην συνάντηση με τον Παπανδρέου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου