Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η Αντιτρομοκρατική βασανίζει "κατά λάθος" (!!!) στέλεχος του ΣΥΝ!!!


Το ημερολόγιο γράφει 2011 και όχι 1950!


Δεν θα μας κάνετε να φοβόμαστε να περπατήσουμε στο δρόμο!
Δεν θα μας κάνετε να δειλιάζουμε να δηλώσουμε τις απόψεις και τα φρονήματα μας!
Δεν θα μας αναγκάσετε να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στην τρομοκρατία σας!
Δεν θα μας γυρίσετε στο μετεμφυλιακό κράτος!


Η κρατική τρομοκρατία, η αντιδημοκρατική εκτροπή του ΠΑΣΟΚ, η πιο αυταρχική πραγματικότητα που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ μετά την Μεταπολίτευση γίνεται καθημερινότητα. Μετά την δολοφονική επίθεση σε βάρος της Νεολαίας ΣΥΝ και τον σοβαρότατο τραυματισμό Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΝ και ακόμη ενός μέλους, χτες ήταν σειρά του Δημοσθένη Παπαδάτου - Αναγνωστόπουλου, στελέχους του ΣΥΝ, να καταλάβει από πρώτο χέρι πως σε συνθήκες κρίσης η δημοκρατία και τα δικαιώματα θεωρούνται από όσους κυβερνούν, τρομακτική πολυτέλεια.

Ο Δημοσθένης Παπαδάτος έπεσε θύμα στημένης επίθεσης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Όπως κατήγγειλε, με εξαιρετικά εμφανή στο πρόσωπο του τα μεγάλα σημάδια των χτυπημάτων που δέχτηκε από τους αστυνομικούς, χτες το απόγευμα και ενώ περπατούσε σε κεντρικό δρόμο του Βύρωνα, βρήκε μπροστά του μία πεταμένη ταυτότητα. Την σήκωσε για να την παραδώσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και αφού έκανε λίγα βήματα δέχτηκε μεγάλη επίθεση από κουκουλοφόρους αστυνομικούς που τον πέταξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, τον χτύπησαν βάναυσα, του φόρεσαν κουκούλα για να μην βλέπει και, ενώ κατά τη διάρκεια όλη της διαδρομής τον έβριζαν και απειλούσαν τη ζωή του, τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ! Εκεί βασανίστηκε, χτυπήθηκε και υποχρεώθηκε να παραμείνει εντελώς γυμνός για πολύ ώρα μπροστά σε κουκουλοφόρους αγνώστους, ενώ αστυνομικοί έψαχναν την τσάντα του και κατέγραφαν το περιεχόμενο της. 

Στη συνέχεια, ο Δημοσθένης Παπαδάτος κλήθηκε από αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής, όπου του εξηγήθηκε πως έγινε ένα τεράστιο λάθος (!) και πως συνελήφθη επειδή τον μπέρδεψαν (!) με κάποιον ύποπτο για τους Πυρήνες της Φωτιάς. Λες και η Αντιτρομοκρατική είναι κάποια απλή υπηρεσία της Αστυνομίας και μπορεί να κάνει μικρά ανώδυνα λαθάκια!

Αλλά το πράγμα δεν είναι τόσο απλό. Ο αξιωματικός έδειξε στον Δημοσθένη πως το "λάθος" δεν ήταν και τόσο τυχαίο, αφού του επεσήμανε εμμέσως πως οι απόψεις του είναι γνωστές και αυτές είναι ο λόγος της σύλληψης του. Η ερώτηση του αξιωματικού ήταν: "Αν κάποιος είναι εναντίον ενός συστήματος, όταν αυτό το σύστημα τον "τσιμπήσει" μπορεί να το κατηγορήσει για το πως του φέρεται;"

Ο Δημοσθένης Παπαδάτος δεν είναι άγνωστος. Είναι από χρόνια στοχοποιημένος από όλα τα ακροδεξιά sites για την αντιεθνικιστική του δράση και την αρθρογραφία του εναντίον της τρομοϋστερίας και υπέρ των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, παρά το ότι ρητά δηλώνει πως αποδοκιμάζει το φαινόμενο της τρομοκρατίας. Έχουν ανεβάσει ακόμη φωτογραφίες του στο internet, ως απειλή για να σταματήσει τη δράση του.
ΗΔΗ, ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ!!!
 
Οι διαρροές της αστυνομίας προς τους δημοσιογράφους λένε πως ο Δημοσθένης είναι μέλος των Πυρήνων, αλλά τον άφησαν διότι δεν είχαν στοιχεία. Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ξεκάθαρα πως η ιστορία ήταν στημένη! Η ταυτότητα την οποία σήκωσε από το δρόμο, ήταν κλεμμένη εδώ και έξι χρόνια! Τυχαίο;;; Ποιος να την πέταξε, άραγε, στο δρόμο του;;;

Οι δηλώσεις του Πάγκαλου για τις συναναστροφές του ΣΥΝ με τρομοκρατικές ομάδες, αποδεικνύεται πως δεν ήταν μόνο οι υστερίες ενός ανθρώπου με εμμονές, είναι κομμάτι της στρατηγικής έντασης που επιλέγει η κυβέρνηση και τα διάφορα κέντρα εξουσίας. Μας στέλνουν σαφές μήνυμα: "Μην αντιδράτε, μην μιλάτε, θα σας συσχετίσουμε με εγκληματικές ενέργειες και δεν θα ξεμπλέξετε ποτέ! Έχουμε εκπαιδεύσει την κοινωνία να μην αντιδρά σε τέτοια γεγονότα, είστε μόνοι σας!".

Τώρα φαίνονται οι συνέπειες του να κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, προς όφελος, δήθεν, της ασφάλειας μας. Για αυτό έλεγε ο Benjamin Franklin πως "όποιος δέχεται να μειωθεί η ελευθερία του προς όφελος της ασφάλειας του, δεν αξίζει ούτε την ελευθερία, ούτε την ασφάλεια".
Αυτή η ανοχή των πολιτών στη αναστολή βασικών δικαιωμάτων δημιουργεί ένα πεδίο δράσης της εξουσίας απέναντι και σε ενοχλητικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Ο ΣΥΝ και οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς τις προηγούμενες μέρες ήταν στο άνοιγμα των διοδίων και ανέλαβαν μία αντικυβερνητική δράση που κέρδισε την κοινωνική επιδοκιμασία. Την Κυριακή θα είμαστε στην Κερατέα για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των κατοίκων και για να ακυρώσουμε το μεγάλο φαγοπότι του Μπόμπολα που θέλει να πάρει κοψοχρονιά από το κράτος την εκμετάλλευση των σκουπιδιών και να βγάλει δισεκατομμύρια, στερώντας τα από το Δημόσιο. 

Όποιος εμποδίζει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, όποιος υποστηρίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και μπλοκάρει τη συμπαιγνία κυβέρνησης - επιχειρηματιών μπαίνει στο στόχαστρο. Η Κρίση είναι η ευκαιρία για να μας δείξει η αστική δημοκρατία τα όρια της. Καλή η ελευθερία, καλά τα δικαιώματα, αλλά όχι και να χάνουμε λεφτά και δύναμη!

Αυτές οι εξελίξεις είναι απόρροια της ύπνωσης στην οποία έχει μπει η κοινωνία μέσω του κλίματος τρομοκρατίας. Πάντα πρέπει να φαίνεται κάποιος μεγάλος εχθρός της κοινωνίας, ένα μεγάλο σκιάχτρο για να κρύβει από πίσω του τον πραγματικό εχθρό. Κάποτε ήταν οι Εβραίοι, μετά οι κομμουνιστές, οι μετανάστες, σήμερα όλοι όσοι αντιστέκονται. Ο τρόμος απλώνεται στους πολίτες, και απαιτεί την υποταγή τους. Αν δεν δεχθούμε τη μείωση των δικαιωμάτων μας και των διαμαρτυριών μας, θα μας κατακλύσουν οι τρομοκράτες. Αν δεν δεχθούμε τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, θα καταρρεύσει η χώρα. Αν δεν στραφούν οι φτωχοί εναντίον των φτωχότερων, θα καταστραφούν και αυτοί.

Το σύστημα μας διδάσκει τον ανταγωνισμό, το αλληλοφάγωμα, την αδιαφορία για τον δίπλα. Όταν όμως αυτός ο δίπλα σέρνεται στις φυλακές, βασανίζεται και του φορτώνεται η ρετσινιά του τρομοκράτη, με σκοπό να τρομοκρατηθεί ο ίδιος και οι συναγωνιστές, τότε το κακό γρήγορα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Ας ετοιμαζόμαστε, γιατί τότε δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία.



Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές, δεν μίλησα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν για τους σοσιαλδημοκράτες, δεν μίλησα.
Δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.
Όταν ήρθαν για τους συνδικαλιστές, δεν μίλησα.
Δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν για τους Εβραίους δεν μίλησα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Και όταν ήρθαν για εμένα
δεν υπήρχε κανένας πια για να μιλήσει...



Ολόκληρη η Συνέντευξη Τύπου του Δημοσθένη Παπαδάτου:

Ενδεικτικά, περιπτώσεις στοχοποίησης του από την ακροδεξια, μέσω της απομόνωσης αποσπασμάτων των άρθρων του και διαστρέβλωσης του νοήματός τους: 

και η εξευτελιστική, για την ίδια, ανακοίνωση της αστυνομίας, γεμάτη φριχτά ψέματα και αποποίηση των ευθυνών της. Προφανώς ο Δημοσθένης... αυτοτραυματίστηκε!!! Ποιος ξεχνάει άλλωστε την περίπτωση της ζαρντινιέρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου