Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Υπάρχει κι αλλού... οικογενειοκρατία!


Ο εγγονός (και συνονόματος!) του Γιουγκοσλάβου στρατηγού Τίτο (Γιόζιπ Μπρος), αρχηγού της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, εξελέγη ως επικεφαλής του νεοσύστατου Κομμουνιστικού Κόμματος της Σερβίας, που προέκυψε από την συνένωση 14(!) μικρότερων κομμουνιστογεννών οργανώσεων.
Ο Τίτο jr δήλωσε αισιόδοξος πως το κόμμα του θα συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές για συμμετοχή σε αυτό. Παρουσίασε επίσης κωδικοποιημένα την πολιτική ταυτότητα του νέου Κομμουνιστικού Κόμματος λέγοντας πως θα αποτελεί ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα που θα υποστηρίζει τη συμμετοχή της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έστω και αν, όπως είπε, "δεν αποδεχόμαστε τους εκβιασμούς της Ε.Ε".
Ο εγγονός του Γιουγκοσλάβου ηγέτη υποσχέθηκε μία κριτική θέαση του κομματικού παρελθόντος και την αποδοχή μόνο όσων θετικών στοιχείων φέρει αυτό, λαμβάνοντας υπόψιν τις σύγχρονες πραγματικότητες. "Θα σεβαστούμε τη θρησκευτική ελευθερία, σε αντίθεση με το προηγούμενο ΚΚ, τα μέλη του οποίου όφειλαν να είναι άθεοι", σημείωσε ως παράδειγμα.
Τελικά οι οικογένειες είναι σαν την ιστορία. Δεν τελειώνουν ποτέ! Ας κρατήσουμε όμως το ενδιαφέρον εγχείρημα της ενότητας 14 αριστερών οργανώσεων. Ίσως να αποδειχθεί πολύ πιο συναρπαστικό από την, ενδεχομένως συγκινητική, επάνοδο ενός ιστορικού ονόματος...

2 σχόλια:

  1. Stavro, sto endiameso eginan kai 2-3 polemoi, 4-5 e8noka8arseis kai apo thn oikodomh tou pappou den emeinan oute ta 8emelia. O eggonos ti leei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα είπαμε, υποστηρίζει πως θα ακολουθήσει μία νέα γραμμή. Για αυτά τα γκρίζα σημεία της ιστορίας της περιοχής δεν έχω δει να έχει μιλήσει ακόμη. Αλλά κάποια στιγμή θα αναγκαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή