Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Η ξεφτίλα των κολλεγίων: Γάτες με διδακτορικό!


Ξέρουμε πως όλα τα ποικιλώνυμα "κολέγια" είναι αυτό που λέμε "πτυχιοπωλεία"! Τα ελληνικά τους παραρτήματα είναι μαγαζιά που έχουν αγοράσει, με την εμπορική (!) μέθοδο του franchise, το δικαίωμα χρήσης του ονόματος αγγλικών "πανεπιστημίων". Πρόκειται πάντα για ιδρύματα τρίτης κατηγορίας που στη χώρα τους (κυρίως Αγγλία) δεν τυγχάνουν ούτε της ελάχιστης εκτίμησης, είναι πάντα χαμηλά σε όλες τις αξιολογικές εκθέσεις και έχουν τεράστιες ανεπάρκειες υποδομών και διδακτικού προσωπικού. Με βάση τον νόμο για τα κολλέγια δεν υπάρχει καν η υποχρέωση όσοι διδάσκουν στα κολέγια να έχουν διδακτορικό!

Η απόλυτη ξεφτίλα αυτών των μαγαζιών εκδηλώθηκε στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Εκεί, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι κατάφεραν να αγοράσουν πτυχία και διδακτορικά διπλώματα για τις γάτες και τους σκύλους τους!
Σε μία περίπτωση, μία γάτα είχε το ίδιο πτυχίο Νομικών με τον τοπικό Σερίφη!!!

Εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας:
http://www.enet.gr/?i=animals-farm.el.zhtoyn-spiti&id=100151
Κάποιοι σκεπτικιστές θέλοντας να αποδείξουν πως τα περισσότερα πανεπιστήμια είναι όντως εργοστάσια διπλωμάτων, βρήκαν ένα έξυπνο τρόπο για να το αποδείξουν: δοκίμασαν να εγγράψουν τις γάτες τους σε κάποιο πρόγραμμα πανεπιστημίου και να δουν πώς τα πήγαν. Ο Κόλμπι Νόλαν είναι ο σπιτόγατος που τιμήθηκε με ένα πτυχίο MBA το 2004 από το Πανεπιστήμιο Trinity Southern University, στο Ντάλας του Τέξας, πυροδοτώντας μια μήνυση από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Πενσυλβάνια. 
Ο Μπεν Γκόλντεικρ Goldacre, επιστημονικός δημοσιογράφος στην Αγγλία, εξασφάλισε ένα δίπλωμα στον τομέα της διατροφής από την American Association of Nutritional Consultants για τη νεκρή γάτα του, Χενριέτα, κατά τη διάρκεια έρευνάς του για ψεύτικα πτυχία. Για περισσότερες γάτες με ντοκτορά, επισκεφθείτε το site της wikipedia όπου υπάρχει μάλιστα μια λίστα με τέτοιες γάτες-πτυχιούχους. 


Και εδώ το σχετικό άρθρο στη wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cats_with_fraudulent_diplomas

4 σχόλια:

  1. αν είναι δυνατόν!!!μήπως να πάω και τη δική μου γάτα για κανα πτυχίο??μην μείνει και στο ράφι!να έχει μερικά προσόντα!
    πολύ ωραίο ποστ, δεν είχα ακούσει αυτή την είδηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όπου να 'ναι αρχίζουν και τα post-do"g" (sic)για σκύλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ έχω 2 γάτους! Άσε τα αδέσποτα που μαζεύουμε... Δεν βγαίνω να τα σπουδάσω όλα...

    Δημόσια δωρεάν γατοπαιδεία ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή