Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Εισβολή αστυνομικών στην κινηση υπερασπισης προσφυγων στην Πατρα




Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ένα περιπολικό και δυο ζητάδες,μαζί με έναν "αγνώστου"ταυτότητας άτομο που παρίστανε το θύμα κλοπής ποδηλάτου, εισέβαλαν στο Στέκι της κίνησης υπεράσπισης δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών/τριων με τη γελοία πρόφαση της αναζήτησης του "κλέφτη". Χωρίς εισαγγελέα και χωρίς καμία επίσημη καταγγελία κλοπής, συνέλαβαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος ελληνικών σε μετανάστες τον Αμπντάλα Μωχάμεντ Αμπντάλα ,"επιλέγοντάς" τον ανάμεσα σε άλλους είκοσι μαθητές.


Ο Αμπντάλα πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις των Σουδανών προσφύγων για την νομιμοποίηση τους και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.'Εχει ενεργό πολιτικό ρόλο τόσο στη χώρα του,όπου και διώκεται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις,όσο και εδώ στην Πάτρα. Στοχοποποιημένος για την αγωνιστική του δράση (κινητοποιήσεις και εκπροσώπηση των προσφύγων στα ΜΜΕ και στην τοπική κοινωνία), μια μέρα μετά τη συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου στο μπλοκ των προσφύγων και των αλληλέγγυων, τιμωρείται από την Ασφάλεια για τη δράση του αυτή. Όντας μέλος των κολασμένων αυτής της πόλης, δέχτηκε την επίθεση του κράτους και των χαφιέδων του, όπως κάθε ριζοσπαστικοποιημένος που εξεγείρεται. Παραμένει έγκλειστος στα κρατητήρια της ασφάλειας, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της απέλασης σε μια χώρα στην οποία κινδυνεύει η ζωή του λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης.


Παρά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε δήθεν έκπληκτος ο υφυπουργός "Προστασίας" του Πολίτη Σπύρος Βούγιας αντικρίζοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στην Ελλάδα,ο κατασταλτικός μηχανισμός δίωξης των προσφύγων συνεχίζει τα πογκρόμ. Καταγγέλουμε την απροσχημάτιστη και χωρίς ένταλμα εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας στα γραφεία της Κίνησης, ενέργεια που δημιουργεί ένα μείζον ζήτημα παραβίασης του χώρου λειτουργίας μιας πολιτικής κίνησης.


Παλεύουμε για την χωρίς όρους απελευθέρωση του διωκόμενου αγωνιστή Αμπντάλα Μωχάμεντ Αμπντάλα. Καλούμε κάθε πολίτη της Πάτρας να αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο Σουδανό αγωνιστή και σε όλους τους πρόσφυγες της πόλης . Αντιστεκόμαστε στο κλίμα τρομοκράτησης των προσφύγων και στην ποινικοποίηση της πολιτικής τους δράσης.


ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου