Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Γελά η ψυχή των ψυχικώς πασχόντων στην Πρέβεζα...

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=497792


Mαθήματα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας για τους ψυχικώς πάσχοντες συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους έστειλαν το περασμένο Σάββατο τα επιστημονικά στελέχη και οι φιλοξενούμενοι των δομών του προγράμματος αποασυλοποίησης "Ψυχαργώ" της Πρέβεζας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η θεραπευτική ομάδα του οικοτροφείου "Εστία" του νοσοκομείου της πόλης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Όμορφα πρόσωπα, αγνές ψυχές, νεανικές καρδιές γεμάτες πάθος και όρεξη για ζωή πλημμύρισαν την αίθουσα της "Θεοφανείου" και καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά στην τοπική κοινωνία ότι η δεύτερη ευκαιρία που τους δόθηκε για μια νέα ζωή αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτ. Κλάπας συνεχάρη στην ομιλία του για μια ακόμη φορά τους ανθρώπους του οικοτροφείου για το έργο που έχουν επιτελέσει για τους ψυχικώς πάσχοντες, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να βγουν από τα ψυχιατρεία και να ζήσουν σε ένα νέο ανθρώπινο περιβάλλον.

"Ένα μεγάλο μήνυμα που μπορεί να βγει από τη σημερινή εκδήλωση είναι το αίτημα προς τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα, τις υποδομές και όλες τις προσπάθειες που γίνονται και να τις διευρύνει ακόμη περισσότερο", τόνισε ο Μιλτ. Κλάπας και υπογράμμισε ότι η τοπική κοινωνία, αλλά και η Αυτοδιοίκηση, έχουν αποδείξει ότι θα είναι πάντα δίπλα στο οικοτροφείο.

Την κοινωνία της Πρέβεζας, αλλά και τον δήμο, που όχι μόνο αποδέχτηκε τις δομές, αλλά βράβευσε επίσης τον ξενώνα για την προσφορά του, ευχαρίστησε η επιστημονική υπεύθυνη των δομών Βασ. Μπώρου, η οποία κατέθεσε την εμπειρία της από τις δομές και τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποκλείονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=497794

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου