Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ε, όχι κι έτσι!



Η Αλ. Παπαρήγα, στη δεξίωση για την αγορά του λιμανιού από την κινέζικη Cosco!!!












Η απεργία των λιμενεργατών συνεχίζεται. Σήμερα, η Αλ. Παπαρήγα επισκέφτηκε το λιμάνι και "έσπασε" λιγάκι την απομονωτική γραμμή του ΚΚΕ κάνοντας λόγο για κοινό μέτωπο που “έπρεπε να είχε ήδη γίνει” των λιμενεργατών με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τους μικρομεσαίους. Παράλληλα είπε πως “κανένα λιμάνι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί”.






Πριν από λίγους μήνες βέβαια, η κ. Παπαρήγα είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πως ήταν υπέρ της πώλησης του λιμανιού (!!!) και μέχρι χτες το ΚΚΕ δεν προέβαλε ουσιαστικά την απεργία στο λιμάνι. Ως γνωστόν, "όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα" (Στάλιν). Το ίδιο είχε γίνει και το 2007, σε απεργιακή κινητοποίηση του ίδιου χώρου. Προφανώς το ΚΚΕ ενοχλείται από αγώνες που όχι απλώς δεν ελέγχει αλλά στον οποίο έχουν κεντρικό ρόλο οι... οπορτουνιστικές δυνάμεις της υπόλοιπης Αριστεράς. Για αυτό και τα στελέχη τους χάνουν την ψυχραιμία τους.




Η αμηχανία του ΚΚΕ είναι προφανούς αιτίας. Το λιμάνι αγοράζεται από τη Λαϊκή Δηνοκρατία της Κίνας, με την οποία το ΚΚΕ έχει άριστες σχέσεις αλλά από την άλλη, πρόκειται για σαφή ιδιωτικοποίηση. Ως αποτέλεσμα αυτού, η κ. Παπαρήγα κατέληξε να παρίσταται στη δεξίωση για την εξαγορά του λιμανιού (φωτό!!!). Την ίδια ώρα, στον Πειραιά, οι λιμενεργάτες διαδήλωναν.




Μήπως, μετά από όλα αυτά η καταγγελία προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμφώνησε με την πώληση του λιμανιού, θυμίζει αυτό που λένε "εκεί που μας χρωστούσανε, μας πείραν και το βόδι";;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου