Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου...





Παραφράζοντας τη γνωστή λαϊκή θα λέγαμε, "δείξε μου τους συνεργάτες σου να σου πω ποιος είσαι". Καλή λοιπόν (μέχρι νεωτέρας) η κ. Μπιρμπίλη (πρώην συνεργάτης, άλλωστε, του Μιχάλη Παπαγιαννάκη) και ενδυματολογικά αντισυμβατική (και, δυστυχώς πλέον, δεν είναι και συνηθισμένο ή αυτονόητο το σπάσιμο του ενδυματολογικού καθωσπρεπισμού) αλλά υπάρχουν και άλλοι.

Για παράδειγμα
Α.
ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης (στέλεχος της Eurobank). Όπως ο αναπληρωτής διευθυντής της Eurobank, Ν. Καραμούζης. Καθώς και ο κ. Απ. Ταμβάκης, ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση. Μαζί και ο Μ. Σάλας της Τράπεζας Πειραιώς.
Τα σχετικά (και άλλα τέτοια!) αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Αυγής:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=488924

Απορία: Πως κάποιος που έχει για συμβούλους του το μισό αστερισμό των Ελλήνων τραπεζιτών μπορεί να μας πείσει πως (όπως είπε στη ΔΕΘ!) θα φορολογήσει τις τράπεζες;

Επίσης...
Β.
Σύμβουλος του κ. Παπανδρέου είναι η κα Γλυκερία Σιούτη, διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου και δικηγόρος.
Αυτές είναι κάποιες από τις υποθέσεις που έχει αναλάβει μέχρι τώρα το δικηγορικό γραφείο "Σιούτη-Φλογαϊτη" (ναι, ο γνωστός Φλογαϊτης, αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας!)

1. Εκπροσώπησε την εταιρεία Loyalnard, η οποία ήθελε σε συνεργασία με τη Μονή Τοπλού να κατασκευάσει ένα φαραωνικό ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης. (Πρόκειται για περίπτωση τύπου Βατοπεδίου που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η τοπική Μητρόπολη προσπαθούσε να πουλήσει σε αγγλική εταιρεία για τουριστική αξιοποίηση μεγάλη έκταση που διεκδικούσε το κράτος!!!)


2. Ανέλαβε να στηρίξει νομικά τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη (Δήμος Αθηναίων) και Μπάμπη Βωβού (ανέγερση Mall) στον Ελαιώνα.


3. Εκπροσώπησε τη κινέζικη Cosco για να εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους εκμετάλλευση του λιμανιού του Πειραιά.


4. Εκπροσώπησε ενώπιον του ΣτΕ την εταιρεία Μαρίνα Ζέας Α.Ε. εναντίον των Επιτροπής Κατοίκων Πασαλιμανιού, της Νομαρχίας Πειραιά και φορέων της πόλης. Οι φορείς είχαν προσφύγει κατά της ιδιωτικοποίησης του Πασαλιμανιού, της περίφραξης του, της κατασκευής 1.100 μέτρων νέων προβλητών και δεξαμενών καυσίμων στον θαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο. Το ΣτΕ σταμάτησε τα έργα.

Συμπτώσεις;;; Σαν πολλές δεν είναι;;;
Δείτε και εδώ:
http://indy.gr/analysis/aples-symptseis-kai-kati-perissotero


Γ.
Και βεβαίως, υπάρχει και η κ. Παναρίτη, 2η στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Η κ. Παναρίτη εργαζόταν στην Παγκόσμια Τράπεζα και διετέλεσε σύμβουλος του δικτάτορα του Περού Φουτζιμόρι (!!!) που καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακής για μερικούς φόνους, κάποιες απαγωγές...

Δεν τελειώνει εδώ όμως το θέμα. Η κ. Παναρίτη ήταν υπεύθυνη μίας μεγάλης "μεταρρύθμισης" στο Περού, για να μπορέσουν οι αγρότες να τιτλοποιήσουν τα χωράφια τους, να τα βάλουν ενέχυρο και να πάρουν δάνεια. Το αναμενόμενο (και προφανώς επιδιωκόμενο!!!) αποτέλεσμα, ήταν να χάσουν όλοι τα χωράφια τους προς όφελος (ποιων άλλων;) των τραπεζών!!!

Δείτε εδώ:http://www.e-write.gr/posts/742
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=497335
http://roides.wordpress.com/2009/09/30/30sept09b/
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=494920


Ας το προωθήσει κάποιος στον κ. Παπανδρέου... Ως καλοπροαίρετος άνθρωπος θα θεωρήσω πως δεν τα γνώριζε όλα αυτά !

2 σχόλια:

  1. Καλοπροαίρετε άνθρωπε, έτσι είναι όπως τα λες. Μόνο μία ένσταση έχω: ειδικά τα δικηγορικά γραφεία δεν κάνουν αγαθοεργίες. Τον πελάτη που τους πληρώνει θα υπερασπιστούν. Το ηθικό του θέματος λοιπόν είναι μάλλον άσχετο με το πολιτικό. Πολύ βαρύτερο μου φαίνεται το όνομα του Φλογαϊτη λόγω σχέσης με τη Δεξιά, παρά το δικηγορικό ποιόν του γραφείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ πως τα δικηγορικά γραφεία αυτή τη δουλειά κάνου. Ακριβώς όμως επειδή (πρέπει να) κάνουν μία άλλη δουλειά, κανείς δεν υποχρεώνει τον κ. Παπανδρέου να ορίσει ως συμβούλους του ανθρώπους που έχουν επανειλημμένως συνεργαστεί με φορεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και άρα έχουν τις σχετικές τεράστιες δεσμεύσεις και σχέσεις διαπλοκής. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή