Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ!!! ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ MALL!

http://anoihtipoli.gr/kentrika-themata/prasino-kai-ochi-tsimento-sto-botaniko


Πράσινο και όχι τσιμέντο στο Βοτανικό

Νίκη στο Βοτανικό! Το ΣτΕ έκρινε οριστικά παράνομη και αντισυνταγματική την κατασκευή του εμπορικού κέντρου της Μπ. Βωβός στον Ελαιώνα και το εμπορικό-δημαρχιακό κέντρο που σχεδίαζε να φτιάξει στην περιοχή ο Δήμος Αθηναίων.


Η μακέτα Κακλαμάνη και η πρόταση της "Ανοιχτής Πόλης"
Η Απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει απόλυτα τους ενεργούς πολίτες που διεκδικούν η ανάπλαση στον Ελαιώνα να υλοποιηθεί προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών και όχι των κερδοσκόπων και των προστατών τους.

Σήμερα, όλοι όσοι όλο το προηγούμενο διάστημα συκοφαντούσαν το κίνημα των πολιτών και την Ανοιχτή Πόλη, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.

Σήμερα, που έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το γήπεδο, αλλά το εμπορικό κυρήχθηκε παράνομο και αντισυνταγματικό, ο δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να εξηγήσει για ποιό λόγο υποστήριζε μέχρι τελευταία στιγμή ότι η κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟ και του εμπορικού στον Βοτανικό, είναι απόλυτα συνδεδεμένες.

Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει απόλυτα τη θέση της Ανοιχτής Πόλης και τους αγώνες των πολιτών ενάντια στην επιδιώξεις ισχυρών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων και αποτελέι σοβαρη παρακαταθήκη για την δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή.
Δείτε σχετικά:

Πρόσφατες ανακοινώσεις της Ανοιχτής Πόλης
Ο Κακλαμάνης εκθέτει, το ΚΚΕ εκτίθεται (12.05.2009) "Η δικαίωση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο" (04 .05.4009) Συνεχίζουμε: αγωνιζόμαστε για πάρκο στον Ελαιώνα(24.02.2009) Τελικά αλληλένδετο δεν ήταν το εμπορικό κέντρο με το γήπεδο (20.01.2009)

Τσίπρας: "Το γήπεδο θα γίνει..." (συνέντευξη στο Nova Sport FM, 22/01/2009)
Άρθρο από την ΑΥΓΗ: Η πρόταση της ΑΠ για το Βοτανικό - Εσείς τι θα διαλέγατε;
Οι πάγιες θέσεις της ΑΠ για την ανάπλαση στο Βοτανικό, όπως έχουν εκφραστεί από τα μέσα του 2006 έως σήμερα

Ακούστε ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης του γηπέδου του ΠΑΟ και της Διπλής Ανάπλασης, όπως μεταδόθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή του 105,5 στο κόκκινο (21.01.2009)
"Χάνονται περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που δημιουργούνται από τα υπερμεγέθη εμπορικά κέντρα", ανακοινωση της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με το εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό (16.01.2008)

"Εξαιρέστε μας από το ένα εκατομμύριο κ. Δήμαρχε", ανοιχτή επιστολή του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου(26.01.2009)συνυπογράψτε
Μόνο γήπεδο και πάρκο στον Βοτανικό - Καθόλου απαραίτητη η δημιουργία του Mall: Δείτε την έρευνα της VPRC για το Δήμο Αθηναίων (11.02.2009)

"Βοτανικός: τι σημαίνει ανάπλαση""Το εναλλακτικό σχέδιο για το Ελαιώνα", άρθρα από το τρίτο τεύχος του περιοδικού της Ανοιχτής Πόλης(Ιανουάριος 2009)

2 σχόλια:

  1. Μεγάλη νίκη του κινήματος, αυτό είναι σίγουρο. Ο Τσίπρας όμως δεν ήταν που μέχρι τα τέλη του 2008 τασσόταν και κατά του γηπέδου, με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν όλοι οι παναθηναϊκοί; Ρωτάω, γιατί δεν είχα παρακολουθήσει την ιστορία εξ αρχής. Τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν άλλαξε. Ούτε βεβαίως η θέση. Η πρόταση της Ανοιχτής Πόλης και του Τσίπρα ήταν εξαρχής να φτιαχτεί μόνο το γήπεδο και όχι το εμπορικό και να γίνει η διπλή ανάπλαση, σε Βοτανικό και Λεωφόρο.

    Οι οπαδοί εξαγριώθηκαν λόγω τρομακτικής παραπληροφόρησης. Όλοι διέδιδαν άμεα και έμμεσα πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον του γηπέδου. Είχαν φτάσει να υπαινίσσονται πως τα παίρνουμε από τον Κόκκαλη! Ακόμα και σήμερα σε μεγάλο κομμάτι του κόσμου υπάρχει δυστυχώς αυτή η εντύπωση.

    Η ένσταση ήταν αποκλειστικά στην ανέγερση του εμπορικού, γιατί δεν δεν αφήνει χώρο για πράσινο στο Βοτανικό, γιατί ο νόμος με τον οποίο θα χτιζόταν το εμπορικό ήταν ανατισυνταγματικός και επειδή τα μεγάλα εμπορικά ρημάζουν τα μικρότερα καταστήματα.
    Ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή