http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=497559
Η μόνη λύση είναι ο Σημίτης...
Χρήστου Δημήτρης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/10/2009
Στην κατασκευή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας δεν υπήρξε ούτε λογική, ούτε μελέτη, ούτε μέτρο. Σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά για έναν μεγαλοϊδεατισμό, που στην ουσία ήταν μια καλή δικαιολογία για τα κέρδη των εργολάβων.
Πήρε ο κ. πρωθυπουργός μαζί του δύο υπουργούς και τον Ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο και επισκέφτηκαν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου αφού είδε ό,τι είδε, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι εγκαταστάσεις, ως τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού, πρέπει να αποδοθούν στην κοινωνία, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ευτυχώς που ο κ. Αθεμπίγιο είναι σοβαρός επαγγελματίας και δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας. “Πολλοί πιστεύουν πως είμαι εδώ, γιατί ίσως είναι δυνατό να εφαρμοστεί η εμπειρία μου της Βαρκελώνης. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί. Οι λύσεις για τις ελληνικές πόλεις πρέπει να βρεθούν από Έλληνες που έχουν πλήρη γνώση της χώρας.” Ευγενέστατος!
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας, δεν υπήρξε ούτε λογική, ούτε μελέτη, ούτε μέτρο. Σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά του ελληνικού λαού για ένα μεγαλοϊδεατισμό, που στην ουσία ήταν μια καλή δικαιολογία για να αποσπάσουν τεράστια κέρδη οι κατασκευαστές. Μάλιστα, πιεζόμενος από την κριτική για τις σπατάλες, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, μας είχε χαρακτηρίσει, εμάς τους Έλληνες, σε στιγμή εκνευρισμού, “μεγαλομανείς και ψώνια”! Είχε προσθέσει δε, πως αν θέλαμε πολυτελείς αγώνες τους δίναμε σε κάποια πλούσια χώρα. Τους αναθέσαμε όμως στην Ελλάδα για να αναβαθμιστούν ηθικά.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ συγκεκριμένοι, πλην της παραλιακής ζώνης στο Φάληρο, όπου υπάρχουν δύο εγκαταστάσεις, η μεγάλη κλειστή σάλα και η εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ, καμιά από τις υπόλοιπες, με εξαίρεση το Μπάντμιγκτον στου Γουδή, δεν μπορεί να βγάλει τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης. Ουσιαστικά δηλαδή αν παραχωρηθούν στους δήμους θα δημιουργήσουν έξοδα και σύντομα θα υποχρεωθούν να αναστείλουν κάθε λειτουργία. Στο Φάληρο τουλάχιστον, η κλειστή σάλα προσφέρεται για συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις και μπορεί να βγάζει τα έξοδά της. Ίσως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το μπιτς βόλεϊ αν γίνει συναυλιακός χώρος κατά τους θερινούς μήνες. Επίσης υπάρχει και άπλετος χώρος για περίπατο και άλλες δραστηριότητες μαζικού αθλητισμού, αν χρειαστεί. Εδώ τελειώνουμε.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, το κλειστό γήπεδο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο εγκατέλειψε η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου λόγω εξόδων, αφού η προσέλευση των θεατών ήταν μηδαμινή και δεν έβγαινε ούτε ο λογαριασμός της ΔΕΗ, τι να το κάνεις; Ποιος δήμος να το πάρει και με τι χρήματα να το συντηρήσει; Η τεχνητή διαδρομή το κανόε καγιάκ πώς θα αξιοποιηθεί, αν την αναλάβει ένας δήμος. Υπολόγισε κανείς το κόστος λειτουργίας και τα έξοδα σε ηλεκτρική ενέργεια, καθώς για να κινηθεί το νερό δουλεύουν ηλεκτρικές τουρμπίνες που καταβροχθίζουν αχόρταγα τις κιλοβατώρες. Ξέρει κανείς πού αναπτύσσεται το άθλημα του κανόε καγιάκ. Αν δεν το ξέρει, να του πούμε πως γίνεται σε φυσικά ποτάμια σε χώρες που τα διαθέτουν. Ποιος δήμος μπορεί να το αξιοποιήσει και πώς; Πάμε στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Το άθλημα της κωπηλασίας αναπτύσσεται σε χώρους που προσφέρονται για αθλητισμό από νεαρή ηλικία όπως είναι τα Ιωάννινα, η Καστοριά, ο Φαληρικός όρμος, ο Θερμαϊκός και ο Παγασητικός.
ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ να κάνει αθλητισμό στο Σχοινιά, που όταν φυσά πάνω από 6 μποφόρ βόρειους ανέμους ντεραπάρει τις λέμβους; Τι να το κάνει ο δήμος Μαραθώνα και ο λαός της περιοχής; Εξ αρχής επρόκειτο για άχρηστο έργο. Έγινε το παλάτι της Άρσης Βαρών, τότε που πήγαιναν οι ντόπες σύννεφο και κάποιοι νόμιζαν πως θα γίνουμε η νέα Ανατολική Γερμανία, έχοντας πρωταθλητισμό χωρίς αθλητισμό! Τι να το κάνει αυτό το άχρηστο έργο ο Δήμος Νίκαιας; Πρώτον είναι εξαιρετικά δύσκολο στην πρόσβαση. Δεύτερον δεν έχει χώρους στάθμευσης, Τρίτον, από τον αθλητισμό δεν είναι δυνατόν να συντηρηθεί. Η θέση του μάλιστα δεν το κάνει κατάλληλο και για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
ΤΟ ΙΔΙΟ και χειρότερα με το κλειστό στο Περιστέρι. Το ίδιο και με το κλειστό στα Λιόσια. Το ίδιο στο Γαλάτσι. Το ίδιο με το πανθεσσαλικό στάδιο που αντί να το κάνουν στη Λάρισα, όπου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την ΑΕΛ, το έκαναν στον Βόλο! Το ίδιο με τα έρημα πλέον κολυμβητήρια στο ΟΑΚΑ. Εγκαταστάσεις που για να αξιοποιηθούν χρειάζονται μεγάλο αριθμό θεατών και φυσικά υψηλού επιπέδου ομάδες για να τον προσελκύσουν. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Τα περί παραχώρησης στο λαό είναι λόγια από κάποιον που δεν έχει επαφή με το πρόβλημα. Η μόνη αξιοποίηση που μπορεί να γίνει είναι να φέρει ο κ. Σημίτης πίσω τα λεφτά που ξόδεψε και ας κάνει αυτός ότι θέλει με τις εγκαταστάσεις. Στη Βαρκελώνη σχεδιάστηκαν οι αγώνες για την θεαματική αναβάθμιση της πόλης. Στην Αθήνα σχεδιάστηκαν για τη θεαματική αύξηση των κερδών των κατασκευαστικών εταιρειών. Τόσο απλό είναι Γιώργο. Ρώτα και τον σενιόρ Αθεμπίγιο.
Το ΚΚΕ στην υπεράσπιση του Στάλιν και του Πούτιν
Πριν από 21 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου